خاویار چیست وطرز تهیّه آن
آسمان ششم
مطالب ششم ابتدایی و اطلاعات علمی دیگر

 

در طی مقاله زیر با خاویار و انواع آن،خواص خاویار و طریقه مصرف و نگهداری خاویار آشنا می شویم .

 

خاویار چیست ؟

ماهی عجیب و غریبی که خاویار آن این همه هیجان به سفره ها می آورد از خانواده ماهیان استورژن است. ماهی بدون دندان استورژن از معدود گونه های باقی مانده ماهیان غضروفی است که شکل ما قبل تاریخ خود را حفظ کرده است. در دنیا بیش از بیست گونه متفاوت ماهیان خاویاری وجود دارد که پنج گونه آن در دریای خزر زندگی می کنند و خاویار آنها تحت عنوان سه گونه بلوگا، آسترا و سوروگا تولید می شود.

معرفی انواع ماهی های خاویاری

بلوگا (فیل ماهی)

از نظر فیزیکی این بزرگترین گونه استورژن و تنها ماهی گوشت خوار از گروه خود می باشد.

ماهی بلوگا خیلی قوی، بزرگ، پر ابهت و همیشه وحشی است. سرسختانه و بی قرار گله های طعمه را تعقیب می کند.

می تواند تا بیش از چهار متر قد کشیده و به وزن یک تن هم برسد. وزن اندازه های معمول آن بین ۴۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم است که تا ۱۵% وزن بدن ماهی ماده آن را خاویار تشکیل می دهد.

خاویار بلوگا در طیف های مختلف خاکستری بسیار خواستنی است. به دلیل درشتی دانه و لطافت پوست هرچه رنگ روشن تری داشته باشد خواهان بیشتری دارد.

آسترا (تاس ماهی)

گونه متوسط خانواده، بسیار پر اشتها است. کاوشگرانه کف دریا را با شاخک های حساس زیر پوزه در پی غذا جستجوی می کند. او در اعماق آب از گیاهان دریایی تا انواع موجودات ریز دریایی را می بلعد.

تا ۲ متر قد کشیده و می تواند به وزن ۲۰۰ کیلوگرم برسد. قد متوسط آن ۲/۱ متر و وزن آن معمولاً بین ۲۰ تا ۸۰ کیلوگرم است.

خاویار آسترا با طیف رنگی خاکستری تیره تا طلایی روشن، بسیار بدیع است. این تنها گونه با طعم خاص فندقی است که به همین لحاظ بسیار متفاوت و کمیاب است.

سوروگا (اوزون برون)

این گونه با قد کشیده، جثه باریکی دارد و علامت مشخصه آن پوزه بسیار بلندی است که به سمت بالا خمیده است. در این ماهی فلس های استخوانی شبیه لوزی مشخص تر هستند.

حداکثر طول این ماهی ۵/۱ و بیشترین وزن آن به ۲۵ کیلوگرم میرسد.

خاویار سوروگا خاکستری تیره با دانه بندی ریز و به خاطر طعم خاص آن بسیار محبوب می باشد.

خواص خاویار

خاویار سرشار از پروتئینها، انواع ویتامین ها و چربیهای اشباع شده مفید برای بدن است. پروتئینهای موجود در خاویار سرشار از اسید آمینه های ضروری برای بدن همچون آرژینین، ایزولوسیون و متیونین می باشد.

ویتامینهایی از قبیل B12 , B6 , B2 , PP , E , D , C , A جزء ویتامینهای موجود در خاویار میباشد. چربی موجود در خاویار از انواع چربی های اشباع شده (HDL) بوده که نه تنها هیچ ضرری برای بدن ندارد بلکه مقاومت بدن را در برابر بیماری هایی همچون سکته قلبی بالا می برد.

طریقه نگهداری

ازآنجا که خاویار بسیار حساس و آسیب پذیر است درحین حمل از محافظ یونولیتی و یا یخ خردشده باید استفاده کرد. توصیه میشود بعد از باز کردن درب خاویار حداکثر ظرف مدت سه هفته مصرف شود.

بهترین دما برای نگهداری خاویار ۳- تا صفر درجه سانتیگراد می باشد.

طریقه مصرف

خاویار ماده غذایی ارزشمندی است که طبخ نداردو باید به صورت سرد مصرف شود.

متداولترین روش مصرف خاویار عبارت است از:

یک قطعه نان تست برداشته و مقداری کره روی آن می گذاریم. سپس مقداری تخم مرغ پخته که سرد و ساتوری شده است را با مقداری خاویار به آن اضافه می کنیم و چند قطره آب لیمو روی آن می چکانیم.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: دو شنبه 26 فروردين 1392برچسب:,
ارسال توسط علی توکلی

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 123
بازدید دیروز : 170
بازدید هفته : 315
بازدید ماه : 315
بازدید کل : 224154
تعداد مطالب : 130
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1


مشاهده جدول کامل ليگ برتر ايران


جاوا اسكریپت

كد ماوس



کد متحرک کردن عنوان وب